Phone us  +32 38 08 2580     email usbe@gmlitigationassistance.com

GM Litigation Assistance - Financial Risk Management, Financial Forensic Investigation & Legal Support
Meld Fraude

Financieel Forensisch Onderzoek

Financieel Forensisch OnderzoekGM Litigation Assistance doet internationaal onderzoek naar diverse vormen van investerings- en beleggingsfraude. Daarnaast voorzien wij onze opdrachtgevers van alle denkbare achtergrondinformatie van nagenoeg alle ondernemingen ter wereld. Lees hieronder wat wij voor u kunnen betekenen.

De meest voorkomende vormen van investerings- en beleggingsfraude zijn:

Internationale oplichting met aandelen en/of opties

Deze vorm van fraude staat internationaal beter bekend als 'Boiler Room' fraude. Hierbij worden aandelen, opties of futures aangeboden middels ongevraagde telefonische verkoop. Lees hier meer over deze complexe vorm van fraude.

Definitie van een ‘Boiler Room’

“Een Boiler Room fraude is een zeer specifieke vorm van oplichting waarbij aandelen, of andere financiële waarden, verkocht worden via telefonische verkoop (Cold Calls), e-mails of het internet.

Het begrip Boiler Roomp

Het begrip ‘Boiler Room’ is niet wettelijk gedefinieerd. Waar de term Boiler Room wordt gebruikt, wordt telkens gedoeld op malafide illegaal opererende ‘callcentra’ die zich naar de buitenwereld toe manifesteren als legitieme ‘Broker’ en in Europa gekwalificeerd worden als illegale beleggingsondernemingen die zich bezighouden met verboden effectenbemiddeling. Op deze site informeren wij u omtrent de kenmerken van een Boiler Room en de stappen die ondernomen kunnen worden om uw 'investering' te recupereren.

Investeringsfraude met onroerende goederen

Bij deze vorm van fraude investeert men voornamelijk in vastgoed in binnen- of buitenland. De fraude ontstaat in de meeste gevallen wanneer men geen eigendomsaktes verkrijgt, het vastgoed in het geheel niet bestaat of niet wordt gebouwd. Andere, veel voorkomende vormen van fraude, zijn hypotheekfraude of het oplichten van verhuurders. Heeft u te maken met deze vorm van fraude? Wij informeren u graag over de mogelijkheden van een onderzoek of juridische procedure.

Ponzi- of piramidefraude

Een Ponzifraude is een variant op het piramidespel waarbij rendementen van investeerders worden betaald uit de inleg van nieuwe deelnemers. Het verschil met een piramidespel is dat de deelnemers geen nieuwkomers hoeven aan te brengen. Dit maakt het makkelijker de fraude te vermommen als legitiem investeringsplan. In de meeste gevallen is er sprake van het investeren in internationaal vastgoed of bedrijven. Heeft u te maken met deze vorm van fraude? Wij informeren u graag over de mogelijkheden van een onderzoek of juridische procedure.

Zakelijke voorschotfraude

Deze vorm van fraude staat beter bekend als 'Nigeriaanse fraude'. Bij een zakelijke voorschotfraude gaat het echter vaak om het betalen van een voorschot voor het verkrijgen van een lening of investering. In Nederland zijn diverse internationale criminele organisaties actief die zich bezig houden met dergelijke malafide activiteiten. Heeft u te maken met deze vorm van fraude? Wij informeren u graag over de mogelijkheden van een onderzoek of juridische procedure.